Home

Achtergrond 152 x bekeken

Raadsvergadering minder interessant voor pers

Raadsvergaderingen in gemeenten worden steeds minder gevolgd door schrijvende journalisten.

Gemiddeld wordt 85 procent van de raadsvergaderingen bezocht door schrijvende pers. Dit blijkt uit onderzoek van de krant Trouw onder 156 raadsgriffiers.

Een kwart van de gemeenten zag de laatste vijf jaar een afname. Groningen, Gelderland en Noord-Holland zijn de provincies die gemiddeld gezien het laagst scoren. De raadsvergaderingen in Groningen worden met 67 procent het minst bezocht door schrijvende journalisten. In de provincie Zeeland wordt ruim 98 procent bezocht.

Volgens de raadsgriffier van de Drentse gemeente Emmen worden alle vergaderingen bezocht door gemiddeld twee journalisten. In de kleinere gemeente Beemster (Noord-Holland) blijft de perstribune altijd leeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.