Home

Achtergrond 179 x bekeken

Raad akkoord met flyerverbod Rotterdam

Het stadsbestuur van Rotterdam heeft voortaan de vrijheid om op gezette tijden een flyerverbod in te stellen voor bepaalde gebieden in de stad.

De gemeenteraad ging donderdag uiteindelijk akkoord met een daarvoor noodzakelijke aanpassing in de zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Het verbod komt er een week voor de start van de Tour de France in de havenstad. Het flyerverbod geldt ook tijdens die wielerwedstrijd, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor sponsoren ervan. Sommige partijen stelden hardop dat de organisator van het wielerevenement invloed heeft gehad om de maatregel nu door te voeren. De uitzondering voor de tour leverde flink wat kritische noten op. Vooral VVD, GroenLinks en SP waren kritisch. Leo de Kleijn (SP) had het over "gelegenheidswetgeving onder druk van de tourorganisatie''.

Maar volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb suddert de planvorming al enkele jaren en werkte oud-burgemeester Ivo Opstelten daar al aan. Ondertussen erkende hij wel dat er harde afspraken liggen met de organisatie van de tour om zogenoemde vijandige marketing aan te pakken.

'Sponsors betalen veel geld terwijl andere partijen een graantje proberen mee te pikken'', aldus Aboutaleb. Het zou het imago van Rotterdam schaden als de stad de afspraken met de tourorganisatie niet kan nakomen.

Een meerderheid van de kritische raad schaarde zich na die uitleg achter de maatregelen maar dwong wel een evaluatie van het verbod en de uitzonderingsregel af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.