Home

Achtergrond 1 reactie

RIVM waarschuwt voor hitte

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor het hete zomerweer.

Dat meldde een woordvoerder vandaaag. Omdat het KNMI verwacht dat de middagtemperatuur minstens vier dagen achtereen boven de 27 graden komt, is het Nationaal Hitteplan in werking getreden.

Dat houdt in dat de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD'en) mensen adviseren hoe zij de hitte het beste het hoofd kunnen bieden. Zo krijgen zij de raad minstens twee liter water per dag te drinken en alcoholische dranken te laten staan. Verder is het raadzaam fysieke inspanning op de heetste uren van de dag te vermijden.

Wie zich buitenshuis begeeft, doet er goed aan de schaduw op te zoeken en lichte kleding te dragen. Om het huis koel te houden is het verstandig overdag de ramen dicht te houden en ze 's avonds, als het buiten koeler is, open te zetten. Af en toe een verkoelende douche of natte handdoek kan volgens de gezondheidsexperts evenmin kwaad.

Tot slot vraagt het RIVM aandacht voor zwakkere groepen in de samenleving. Vooral ouderen en chronisch zieken hebben vaak veel last van de hitte en kunnen wel wat extra hulp gebruiken, aldus de zegsman.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje van buten

    En vooral melk, karnemelk en andere zuivel drinken. Voor aanvulling extra zout!!

Of registreer je om te kunnen reageren.