Home

Achtergrond 381 x bekeken 1 reactie

QMS maakt vergelijken gewassen in regio mogelijk

Akkerbouwers kunnen voortaan de satellietbeelden van hun gewassen vergelijken met percelen in hun regio.

Zo kunnen ze beter beoordelen hoe hun gewassen er voor staan. Het hulpmiddel QMS Akkerbouw Online is ontwikkeld door de stichting Het Nieuwe Telen in samenwerking met adviesbureau DLV Plant en medegefinancierd door het Programma Precisie Landbouw.

Akkerbouwers krijgen via mijnakker.nl gegevens over de groei van de gewassen, stikstofbenutting en vochtsituatie. In QMS kunnen telers de gegevens van hun eigen percelen vergelijken met regiogemiddelden, meldt DLV Plant. "Hiermee kan sneller worden geanalyseerd wat mogelijke oorzaken zijn van verschillen en achterblijvende groei van het gewas."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Zou op deze wijze de handel een beter inzicht krijgen op de verwachte oogst omvang? Zo ja dan zal de handel zijn inkoop en prijs beleid op de verwachte resultaten sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.