Home

Achtergrond 357 x bekeken 3 reacties

PvdD verklaart provincies tot gentechvrij gebied

PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand heeft vandaag de provincies Flevoland, Friesland, Noord-Holland en Zeeland tot gentechvrije zones verklaard, door provincieborden te beplakken.

Ouwehand vreest voor vermenging tussen transgene en gangbare teelten, nu de EU de teelt van de genetisch veranderde zetmeelaardappel Amflora van BASF heeft toegestaan. Volgens haar staat de keuzevrijheid van de consument op het spel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Taco

  Volgens mij hebben Ester en Patrick de laatste 10 jaar niet opgelet.

 • no-profile-image

  joost

  Patrick, laat de boeren vooral met genetische rommel bezig gaan, want ze willen blijkbaar een slaaf worden van Basf en monsanto en over een aantal jaren komen we er wel achter wat voor dramatische effecten dit heeft en dan kunnen we niet meer terug en hebben we alles naar de kloten geholpen voor een beetje geld.
  Als er geen grondstoffen meer zijn, kun je het geld opeten of is dat niet voedzaam.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik eis van alle boeren belangenbehartigers, product schappen, LTO en alle boeren vakbonden van kippen, melk en varkens + plus voer handelaren een uitgewerkt plan van hun standpunten van gentech. Een enkel standpunt ken ik al zoals van aardappel voorzitter van LTO, Jakobs die zijn Monsanto mantra heeft gegeven. Hoe zien jullie de korte termijn, wat jullie enigste belang altijd geweest is. Maar wat nu voor de lange termijn, wat is jullie standpunt? Ben je voor gentech, ja, nee? Zo ja, hoe vul je dat in? Zo ja, hoe waarborg je een gentech vrije keten zonder wishfull-thinking, maar pure wettelijke eisen en labeling. Ben je tegen gentech, wat ga je er aan doen om dat te waarborgen? Als je geen plan wilt maken, dan licht je je eigen achterban niet voor.
  Dan zou ik jullie adviseren om morgen gelijk ontslag nemen als boeren belangenbehartiger want dat ben je tot in elke cel niet eens waard.
  In mijn wereld zou je opgepakt worden en voor jaren de cel in gaan, maar in deze corrupte en marionetten wereld valt jullie xxxx niet op.

Of registreer je om te kunnen reageren.