Home

Achtergrond

Probleem fijnstof niet groter door intensieve veehouderij

Gebieden met intensieve veehouderij hebben niet te maken met een hogere concentratie fijnstof. De ammoniakgehaltes daarentegen behoren tot de hoogste in het land.

Dat blijkt uit twee onderzoeksrapporten van het RIVM naar de bijdrage van de veeteelt aan de fijnstofproblematiek. De onderzoeken zijn gedaan in opdracht van het ministerie van Vrom, in het kader van het Programma gecombineerde luchtwassers.

Het RIVM heeft gekeken naar twee gebieden: De Rips (Zuid-Oost-Brabant), waar veel varkenshouders zitten, en de Gelderse Vallei, kerngebied voor de pluimveehouderij. In beide gebieden is het fijnstofgehalte vergelijkbaar met andere regionale locaties in Nederland, aldus de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.