Home

Achtergrond

Prijsdruk op lelies neemt toe

De druk op lelies begint verder toe te nemen. Op de vestiging Aalsmeer van FloraHolland lag bijvoorbeeld de aanvoer van Orientals met ruim 600.000 stelen ongeveer gelijk aan vorige week.

De gemiddelde prijs daalde evenwel van € 0,75 naar € 0,60 nadat er vorige week ook al een dubbeltje vanaf was gegaan. Ten opzichte van verleden jaar zijn de gemiddelde prijzen overigens nog steeds niet verkeerd. Soorten als Lilium Helvetia, Merostar, Siberia en Willeke Alberti lieten fors minder aanvoer zien dan verleden jaar.

Van cultivars als Cherbourgh, Robina, Sapporo en Caroliene Tensen was de aanvoer juist groter. Van de veilgroep Longiflorum werden 300.000 stelen aangevoerd, hetgeen ongeveer gelijk is aan voorgaande week. Ook hier moest de gemiddelde prijs een stap terug, deze ligt inmiddels op het niveau van verleden jaar.

De aanvoer in de veilgroep LA/Aziaat lag ruim 25 procent hoger dan voorgaande week en de gemiddelde prijs zakte in de loop van de week fors naar gemiddelden van € 0,22 tot slechts 15 cent per steel. De gemiddelde prijs van deze producten ligt tevens 10 cent lager dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.