Home

Achtergrond

Prijs van Oriental-lelies onder druk

Afgelopen week was op de bloemenveilingen sprake van een verschillende ontwikkeling tussen de hoofdgroepen van de lelies.

De Orientals kregen het pittig te verduren vergeleken met een week eerder. Bij een geringe toename van de aanvoer tot 2,7 miljoen stuks daalde de prijs met 7 cent tot een gemiddelde van € 0,58.

De prijs van Longiflorums steeg met ruim 2 cent tot € 0,39 bij een fractioneel lagere aanvoer dan een week eerder. Afgelopen week verwisselden ruim 750.000 stuks van eigenaar en dat is 25 procent minder dan vorig seizoen. De prijzen liggen nu een dubbeltje beter dan in 2009.

De Aziatische hybriden kenden met bijna 900.000 stuks een aanvoergroei van 5 procent bij een week eerder vergeleken en die scoorden met € 0,22 bijna 2 cent beter. Ook hier ruim 25 procent minder aanbod dan vorig jaar en opvallend is dat desondanks de prijzen nu iets lager liggen. De aanvoer van LA Hybriden daalde met 11 procent tot een niveau van 2,1 miljoen stuks die gemiddeld € 0,22 maakten. Een cent beter dan een week eerder en vier cent minder dan vorig jaar bij 4 procent meer aanvoer.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.