Home

Achtergrond

Poch legt opnieuw verklaring af

De Nederlands-Argentijnse oud-Transaviapiloot Julio Poch heeft gisteren opnieuw een verklaring afgelegd over zijn vermeende betrokkenheid bij de zogeheten vluchten des doods.

Dat heeft de Argentijnse justitie bekendgemaakt. Over wat Poch heeft gezegd, werden geen mededelingen gedaan.

Onderzoeksrechter Sergio Torres verdenkt de oud-piloot ervan dat hij vliegtuigen heeft bestuurd van waaruit tijdens de laatste Argentijnse dictatuur (1976-1983) tegenstanders van het regime levend boven zee naar beneden werden gegooid. Poch zegt onschuldig te zijn. Hij zou helemaal niet in staat zijn geweest de transportvliegtuigen te besturen waarmee de vluchten des doods werden uitgevoerd.

De oud-piloot werd in september vorig jaar aangehouden op de luchthaven van de Spaanse stad Valencia. Hij woonde sinds 1980 met zijn vrouw en kinderen in Nederland en heeft een Nederlands paspoort. Na veel juridische en diplomatieke procedures leverde Spanje hem begin mei aan Argentinië uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.