Home

Achtergrond 210 x bekeken

Pieterpad bovenaan canon ruimtelijke ordening

Het Pieterpad is op de eerste plaats beland van de zogenoemde Canon Ruimtelijke Ordening.

Hierin zijn 35 projecten opgenomen die gerekend kunnen worden tot de 'iconen' van de ruimtelijke ordening in Nederland. Dat maakte het ministerie van VROM, die de canon mede bedacht, woensdag bekend.

Het Pieterpad is een 480 kilometer lange wandelroute van Pieterburen (Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg). Van de 17.000 stemmen die via internet werden uitgebracht voor de verkiezing, kreeg het Pieterpad er bijna 2700.

Daarna volgen onder meer de Nieuwe Hollandse Waterlinie (een voormalige natuurlijke verdedigingslinie), het Paleiskwartier in Den Bosch (een deel van de binnenstad), Arnhem Malburgen (herstructurering woonwijk) en de Deltawerken (verdedigingslinie tegen water).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.