Home

Achtergrond 195 x bekeken 2 reacties

Pessimisme troef op VN-dag tegen kinderarbeid

In meer dan zestig landen wordt vandaag in het kader van de VN-Werelddag tegen Kinderarbeid aandacht besteed aan het lot van de naar schatting 215 miljoen kinderen die wereldwijd in bijvoorbeeld de landbouw, mijnen en prostitutie werken.

De aanpak van het probleem laat veel te wensen over. Het doel om voor 2016 de ergste vormen van kinderarbeid de wereld uit te helpen, wordt volgens de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties niet gehaald als er niets veranderd.

Ook Unicef signaleerde een gebrek aan vooruitgang bij het bestrijden van kinderarbeid. Het VN-kinderfonds liet vrijdag weten dat de millenniumdoelen niet gehaald worden als er geen betere aanpak van het probleem komt. Vooruitgang op gebieden als verbetering van het onderwijs en de bestrijding van armoede zijn "systematisch ondermijnd door kinderarbeid'', stelde een woordvoerster van Unicef. Omdat groepen als weeskinderen, meisjes en migrantenkinderen vaak niet opduiken in de statistieken, wordt de omvang van het probleem volgens het kinderfonds "enorm onderschat''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Is kinderarbeid niet een uitvloeisel van de Vrije Wereld Handel, waarbij de >goedkoopste< mag leveren aan het >rijke< westen? Gebruik van meisjes in de prostitutie is alleen uit te bannen als we de vraag uitbannen en / of in ieder geval de reizen georganiseerd met als doel kindersex verbieden en een ieder die dit soort reizen mogelijk maakt zwaar bestraffen. Doen we dit niet omdat handel, handel is en dus goed voor de bankrekening van enkelen komt er nooit een eind aan deze ellende. Gelukkig geeft het veel mensen veel werk en de pers veel artikeltjes. Nog meer omzet en nog meer werkgelegenheid!!!

  • no-profile-image

    Kani Baal

    Makkelijk praten Han.Voor wo2 was kinderarbeid hier ook nog gemeengoed. Nu leven wij in de luxe dat we kinderen in andere landen voor een habbekrats onze kleren laten maken......Eeen VVDer zal wel zeggen dat dit een zegen van liberalisering is...ja ja

Of registreer je om te kunnen reageren.