Home

Achtergrond 226 x bekeken

Pechtold en Halsema wachten op Rosenthal

D66-fractieleider Alexander Pechtold vindt dat donderdag rond de kabinetsformatie ,,een beetje rare situatie'' is ontstaan.

Hij verwacht dat informateur Uri Rosenthal donderdagavond meer duidelijkheid schept. ”Ik wacht even af wat de informateur gaat brengen. Tot die tijd wacht ik af”, aldus Pechtold. Net als GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft Pechtold een voorkeur uitgesproken voor een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, ook wel Paars-plus genoemd.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema liggen ”alle opties” voor een nieuw kabinet weer open. Dat zei ze in reactie op het vastlopen van de besprekingen over een rechts kabinet.

Halsema is blij dat het ”nachtmerriescenario” van een regering met de PVV nu geen bewaarheid lijkt te worden. Of een rechts kabinet helemaal definitief van de baan is, ligt volgens Halsema in handen van CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, maar ze acht het niet logisch dat een rechtse coalitie er nu nog van komt. Ze is ”erg benieuwd” naar volgende stappen van informateur Uri Rosenthal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.