Home

Achtergrond

Pechtold blij met 'logische keuze' koningin

D66-leider Alexander Pechtold is positief over de benoeming van Herman Tjeenk Willink tot informateur. ,,Een logische keuze die past bij de patstelling waarin we ons bevinden.''

Pechtold was de enige fractievoorzitter die vrijdag al een voorkeur uitsprak voor slechts één nieuwe informateur. ,,Tjeenk Willink staat boven de partijen, hij kan de patstelling doorbreken. Dit is bedoeld om de fractievoorzitters te dwingen het achterste van hun tong te laten zien. Dat geldt met name voor Mark Rutte die over paars-plus zei dat hij dat op dit moment niet zag zitten.''


Pechtold schat in dat de kabinetsformatie een tussenfase van een week ingaat. ,,Als het Tjeenk Willink lukt om de vijf fractievoorzitters tot keuzes te dwingen, kunnen we wat mij betreft meteen daarna gaan onderhandelen over paars-plus.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.