Home

Achtergrond 164 x bekeken

Pechtold: VVD en CDA moeten om tafel met PVV

D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de VVD en het CDA toch met de PVV moeten gaan onderhandelen over een mogelijke coalitie.

De optie van een rechts kabinet is door de "dubbelrol'' die het CDA volgens Pechtold speelt nooit onderzocht. "Ik snap het chagrijn en de frustratie bij Wilders'', zei Pechtold na afloop van zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Pechtold verwijt het CDA dat de christendemocraten de PVV van Geert Wilders voor de verkiezingen nooit hebben uitgesloten, maar na de verkiezingen weigeren om met Wilders om de tafel te gaan, terwijl ze wel over een middenkabinet willen onderhandelen. Volgens Pechtold speelt CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen daarmee een dubbelrol.

Pechtold vindt overigens een paars-pluskabinet nog altijd de beste oplossing voor het land. Dat heeft hij de informateur ook gezegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.