Home

Achtergrond

PZ: vetgehalte in aprilmelk dit jaar aanzienlijk hoger

De Nederlandse melkveehouders hebben in de eerste maand van het nieuwe quotumjaar fors meer melk geproduceerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel. In vet uitgedrukt is in april bijna 3 procent meer gemolken (2,85 procent), in kilo melk uitgedrukt valt de productiestijging mee en blijft die beperkt tot 1,1 procent. Dat is ook in lijn met de toename van de productieruimte in Nederland.

In april is 990,66 miljoen kilo melk geproduceerd, ofwel 11 miljoen kilo meer dan vorig jaar. Het gemiddelde vetgehalte in de melk bedroeg 4,451 procent, tegen 4,376 procent vorig jaar april. Dat leverde 44.094 ton vet op, tegen vorig jaar 42.872 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.