Home

Achtergrond 266 x bekeken

PZ: nog 14 miljoen aan oude superheffing te innen

Het Productschap Zuivel (PZ) heeft nog 14,6 miljoen aan openstaande vorderingen betreffende superheffing uitstaan.

Dat meldt de woordvoerder van het PZ. Het gaat volgens de woordvoerder om superheffing die nog vanaf 2003 verschuldigd is.

"Het grootste gedeelte, meer dan tien miljoen euro is echter van na 2007", laat de woordvoerder weten. Het gaat volgens hem om enkele tientallen veehouders. Het PZ wil er alles aan doen om het geld alsnog binnen te krijgen.

"Wij horen ervoor te zorgen dat iedere veehouder zijn superheffing betaald." Na uiterste inspanning kan het PZ de EU ervan proberen te overtuigen dat er geen geld meer te halen is. De EU kan het verschuldigde bedrag vervolgens als niet-inbaar in de boeken zetten. Maar dat betekent volgens het PZ niet dat het bedrag wordt kwijtgescholden.

Of registreer je om te kunnen reageren.