Home

Achtergrond

PVV moeilijk te peilen

De PVV behaalt 24 zetels bij de laatste stand van zaken van de verkiezingsuitslag.

Dinsdag peilden Maurice de Hond en Synovate de partij van Geert Wilders respectievelijk nog op 18 en 17 zetels. Het CDA kwam in de laatste peiling voor de verkiezingen bij beide onderzoekers op 24 zetels, maar lijkt het te moeten doen met 21 en ook de VVD behaalt geen 34 (De Hond) of 33 (Synovate) maar 31 zetels naar het zich laat aanzien.

De PvdA komt wel uit op het door zowel De Hond als Synovate gepeilde aantal zetels: 30.

De SP komt met 15 zetels iets hoger uit dan dinsdag gedacht. GroenLinks met 10 zetels iets lager. Synovatie peilde D66 op 10 zetels, het aantal waar de partij volgens de laatste uitslagen ook op uitkomt. Maurice de Hond zat er een zetel boven. Ook bij de Partij voor de Dieren zat Synovate dinsdag goed (2), De Hond zat er een naast (1). Bij de SGP zat Synovate er juist weer een zetel naast, terwijl De Hond twee zetels voorspelde. De ChristenUnie werd door beide opiniepeilers een zetel te hoog ingeschat. De regeringspartij kwam uit op 5 zetels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.