Home

Achtergrond 183 x bekeken

Overstromingen eisen levens in Midden-Europa

Zware regenval in Centraal-Europa heeft opnieuw tot overstromingen geleid.

In Tsjechië zijn daardoor zeker twee mensen omgekomen. Duizenden mensen in Slowakije en Hongarije zijn geëvacueerd.

In het zuidoosten van Tsjechië is de noodtoestand uitgeroepen. Een man kwam om doordat zijn auto crashte door aquaplaning op een ondergelopen straat. Een tweede lichaam werd bij een kreek gevonden. De Slowaakse politie zoekt nog naar een man die in een rivier is gevallen.

Afgelopen maand eisten overstromingen in Polen ten minste achttien levens. De autoriteiten in het zuiden van het land hebben gewaarschuwd voor dreigende landverschuivingen. Circa duizend huizen worden bedreigd. Ongeveer vijfhonderd mensen zijn al geëvacueerd, aldus een woordvoerder van de gemeente Krakau. Een aardverschuiving beschadigde al tien gebouwen in het dorpje Klodne ten zuidoosten van Krakau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.