Home

Achtergrond 380 x bekeken 1 reactie

Overijssel doet beroep op crisiswet om aardwarmte

De provincie Overijssel wil mogelijk een beroep doen op de crisis- en herstelwet om de boring naar aardwarmte te versnellen in de Koekoekspolder.

De provincie heeft het ministerie van VROM hierover een brief gestuurd. De provincie kan een mogelijke bestemmingsplanwijziging hierdoor sneller doorvoeren voor de aanleg van nieuwe buffertanks voor het warme water. De provincie wil snel starten met boren, maar heeft de garantstelling bij misboring nog altijd niet geregeld, bleek vandaag bij het ondertekenen van overeenkomsten tussen de partners. Gedeputeerde Theo Rietkerk: "het enige dat nog ontbreekt, is toereikende garantie van de rijksoverheid in geval van misboring. Er ligt ook voor het rijk een unieke kans om een duurzaam energieproject te realiseren."

Eén reactie

  • no-profile-image

    a hamstra

    overijssel gefeliciteerd , warmte winning
    is een goede e manier om energie te winnen, maar snap het wel je.
    zit aan de regering zijn beste melk koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.