Home

Achtergrond 3 reacties

Onuitwisbaar

Waarmee moeten het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) op de proppen komen, om Kootwijkerbroek er nu nog van te overtuigen dat er wel degelijk mond- en klauwzeer in de plaats is geweest?

Het wantrouwen tussen de Kootwijkerbroekers en de overheid is inmiddels zo groot, dat het onwaarschijnlijk lijkt dat de overheid nog met overtuigende stukken kan komen. De vraag of er in 2001 echt wel mond -en klauwzeer is geweest, is voor de Kootwijkerbroekers allerminst beantwoord. En dat er grote twijfel in het Veluwse dorp is alleszins te begrijpen.

Vanaf het allereerste begin is het optreden van de overheidsdienaren in deze kwestie ongelukkig geweest. De openbaarmaking van talloze stukken, die op de besmetting in Kootwijkerbroek betrekking hebben, heeft de helderheid niet vergroot. Interne mededelingen blijken niet te corresponderen met externe uitingen en interne verslaglegging roept bovendien zoveel vragen op, dat het wantrouwen alleen maar wordt aangewakkerd.

Het blazoen van het ministerie is zodanig besmeurd, dat die vlek niet meer valt weg te werken, niet nu en ook niet over tien jaar.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  william

  ja en aan het q-koorts beleid kunnen we merken dat ze er nog niet eens iets van geleerd hebben ook. ze blijven maar doorgaan met deze corruptie.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Vind je het gek? We hebben te maken met een ministerie van landbouw dat tegen de landbouw is. Het is toch al jaren bekend dat er dierziektes en een mestprobleem in stand gehouden moesten worden? Dit alles om draagvlak onder de bevolking te kweken, met als enig doel: gronden inpikken. De minachting voor boeren druipt er gewoon vanaf. Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die dit ministerie serieus nemen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Er is geen vertrouwen meer in de overheid, dat zie je wel aan het verkiezingsresultaat van de PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.