Home

Achtergrond 226 x bekeken

Ontwikkeling Iris verloopt moeizaam

De gewasontwikkeling van Iris verloopt moeizaam.

Net als bij veel andere gewassen heeft het (te) koude voorjaar hierop veel invloed. Veel gewassen zijn dan ook twee tot drie weken later dan vorig jaar. Wat de Iris betreft is dat goed te zien in de keuringszaal. Normaal gesproken puilt de zaal uit van de irissen als er een speciale iriskeuring is, maar deze week is dat aanzienlijk minder.

De inbreng is wel van goede kwaliteit. Zoals de iris 'Apollo' van Hommes Iris. Een goed gevormde bloem, mooi wit en een geheel gele baard. Prima is de kwaliteit van de geshowde blauwe Iris 'Telstar' die al heel wat jaren mee gaat. J. Boesmark toont enkele nieuwe cultivars, waaronder een fluweel donkerblauwe onder nummer T.P. en een lichtblauwe onder nummer 1.01-1.

Iris Nova toont deze week een flink aantal cultivars van goede kwaliteit waaronder de perfect witte Iris 'Nofa White', de lichtblauwe I. 'Nova Blue' en de blauwe I. 'Nofa Sapphire'. Maveridge International plaatste prachtige kwaliteit van Iris 'Discovery' in de keuringszaal en Juno toont de zeer donkerblauwe I. 'Montana'. Al met al dus toch nog een flink aantal irissen in de keuringszaal ondanks het feit dat de gewasontwikkeling aan de late kant is.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.