Home

Achtergrond

Onderzoek naar vergroten bijstook biomassa

Energiebedrijf E.ON en de TU Delft starten een gezamenlijk onderzoek naar de mogelijkheden om meer biomassa bij te stoken in kolencentrales.

Daardoor kan de uitstoot van het broeikasgas CO2 flink worden verlaagd. Dat maakten E.ON en TU Delft vandaag bekend.

Nu bestaat iets minder dan 10 procent van het mengsel in de verbrandingsketels van kolencentrales uit biomassa. Het gaat dan om restproducten zoals hout en landbouwafval. E.ON wil rond 2015 zo'n 30 procent biomassa bijstoken en op de langere termijn, rond 2030, zelfs 50 procent.

Om het aandeel biomassa te kunnen vergroten, is het nodig de effecten te kennen van verschillende soorten biomassa op het verbrandingsproces. Daarnaast wordt gekeken naar afzettingen in de ketels die het rendement mogelijk kunnen aantasten. Het onderzoeksprogramma gaat vier jaar duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.