Home

Achtergrond

Omzet detailhandel lager

De omzet in de detailhandel was in april 0,2 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar, meldde vandaag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet in de detailhandel was in april 0,2 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar, meldde dinsdag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Winkels die consumentenelektronica verkopen, hadden toen geen extra omzet door het WK voetbal.

Als rekening wordt gehouden met het aantal koopdagen in april daalde de omzet in de detailhandel met 1,2 procent. De positieve omzetontwikkeling van maart zette dus niet door.

In april werd 1,9 procent minder verkocht aan producten, terwijl de prijzen met 1,7 procent stegen. Bij de winkels in consumentenelektronica kwam de omzet in april ruim 3 procent lager uit dan vorig jaar. In voorgaande jaren profiteerden deze winkels in de maanden voor een EK of WK voetbal door extra verkoop van voornamelijk tv's, maar in april van dit jaar was hier nog niets van te zien.

De omzet van de non-foodsector kromp met 4 procent. De winkels in voedings- en genotmiddelen noteerden daarentegen in april van dit jaar 2 procent meer omzet dan in april 2009. Deze groei is volledig toe te schrijven aan de supermarkten, die bijna 3 procent meer omzet boekten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.