Home

Achtergrond 193 x bekeken

Omvang bouwvergunningen verdubbelt in maand tijd

De omvang van de bouwvergunningen voor stallen en schuren zijn in maart ruim verdubbeld ten opzichte van februari. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In maart werden voor een waarde van 58 miljoen euro vergunningen verleend voor schuren en stallen; in februari was dit nog 26 miljoen euro. De totale oppervlakte van de 143 vergunningen bedraagt 274.000 vierkante meter. Dat is een toename van 112 procent ten opzichte van februari.

Uit de cijfers blijkt dat de omvang per bouwvergunning behoorlijk is toegenomen. In februari werd per vergunning gemiddeld 1.500 vierkante meter gebouwd, voor een waarde van 300.000 euro, in maart 1.900 vierkatne meter (400.000 euro). De omvang van bouwvergunningen zijn vergelijkbaar met die van maart 2009.

De bouw van kassen ligt nog steeds vrijwel stil. In maart is één vergunning voor de bouw van een kas verleend, met een omvang van 2.000 vierkante meter. In februari werd eveneens een vergunning afgegeven, in januari zijn er nog vier vergunningen voor kassen verleend. In maart 2009 ging het nog om zes vergunningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.