Home

Achtergrond

Olievlek nadert kust Florida

De oliemassa die vrijkomt uit de lekke bron in de Golf van Mexico, bedreigt nu ook de kust van Florida.

De vervuiling bevindt zich op slechts enkele kilometers van stranden in het uiterste westen van de Amerikaanse staat, die zeer in trek is bij toeristen uit onder meer Nederland.

Eerder bereikte het met olie vervuilde zeewater al de kusten van Louisiana, Mississippi en Alabama. Het olieconcern BP werkt nog altijd aan een oplossing voor het lek, dat vijf weken geleden ontstond en dat de oorzaak is van de grootste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Woensdag kreeg het bedrijf voor de zoveelste keer te maken met tegenslag. Bij het doorzagen van de pijpleiding vlak boven de zeebodem kwam het zaagblad vast te zitten. Deskundigen proberen met behulp van onderwaterrobots de leiding zo in te korten, dat een kap kan worden geplaatst over het resterende stuk pijp, waarna de olie via een nieuwe leiding kan worden afgevoerd naar tankvaartuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.