Home

Achtergrond

Obama vraagt Hu op bezoek

De Chinese president Hu Jintao zal later dit jaar een bezoek brengen aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Het is voor het eerst sinds Obama president is, dat Hu een staatsbezoek aflegt aan de Verenigde Staten. Dat meldde het Witte Huis zaterdag.

Obama nodigde Hu uit tijdens een informeel gesprek op de G20-top in Canada. De datum voor het officiële bezoek is nog niet bekend. Ook de agenda staat vooralsnog niet vast, hoewel duidelijk lijkt dat economische zaken de hoofdmoot van de onderwerpen zullen vormen.


De VS en China zijn vooral door de economie aan elkaar gebonden. China heeft voor miljarden aan schuldpapieren van de VS. Amerika vindt dat de yuan, het Chinese betaalmiddel, ondergewaardeerd is. Daardoor zou China een oneigenlijk voordeel hebben bij de handel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.