Home

Achtergrond

Obama benoemt leden olielekcommissie

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag de namen van vijf leden van de nationale 'olielekcommissie' bekendgemaakt.

Deze commissie gaat de oorzaken van het olielek in de Golf van Mexico onderzoeken. Ook zal het team van zeven personen aanbevelingen doen voor toekomstige olieboringen in zee om te voorkomen dat er een zelfde ramp gebeurt. Dat maakte het Witte Huis bekend in een verklaring.

De groep bestaat uit mannen en vrouwen, onder wie academici en milieudeskundigen, maar niemand uit de olieindustrie. De voorzitters van de commissie zijn de oud-gouverneur van Florida en oud-senator Bob Graham en de voormalige directeur van het Amerikaanse federale milieubureau EPA, William K. Reilly.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.