Home

Achtergrond

Nog vijftig vermisten na noodweer Brazilië

Na de overstromingen afgelopen week in het noordoosten van Brazilië worden nog circa vijftig mensen vermist in de deelstaten Alagoas en Pernambuco.

Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten vandaag laten weten.

Eerder in de week repte gouverneur Teotonio Vilela Filho van Alagoas nog van circa duizend vermisten door overstromingen na zware regenval. Volgens de dienst burgerbescherming is het aantal vermisten drastisch gedaald omdat veel mensen die voor het wassende water waren gevlucht weer naar hun huis zijn teruggekeerd. Bovendien is het de autoriteiten gelukt contact te leggen met veel mensen die door de overstromingen van de buitenwereld waren afgesloten.

Zeker vijftig mensen zijn door de overstromingen om het leven gekomen. Rivieren waren door de zware regenval buiten hun oevers getreden.

Hulpverleners zoeken in de ondergelopen gebieden nog altijd naar overlevenden. De autoriteiten lieten weten dat de brandweer enkele mensen hebben gered die circa achttien uur in bomen hadden gezeten.

Door de overstromingen zijn circa 200.000 mensen ontheemd geraakt. De schade aan de infrastructuur is enorm. De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva stelde donderdag 250 miljoen euro beschikbaar voor hulp aan Pernambuco en Alagoas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.