Home

Achtergrond 200 x bekeken

Nog dertien vermisten in Zuid-Frankrijk

Nog dertien mensen worden vermist in Zuid-Frankrijk sinds de overstromingen, die de afgelopen dagen aan al zeker 25 mensen het leven hebben gekost.

Dat meldden bronnen vanuit de politie, berichtten Franse media donderdag.

Onder meer een baby van een maand oud, die uit de armen van zijn moeder viel, wordt nog vermist, aldus de Franse krant Le Parisien. Ook een echtpaar en een jonge man uit Le Muy in het district Var zijn nog spoorloos.

Acuut noodweer veroorzaakte dinsdag en woensdag grote overstromingen. Meer dan de helft van de slachtoffers viel in of rond Draguignan in het district Var, circa 60 kilometer ten noordoosten van Toulon. De meeste slachtoffers waren oudere mensen die in hun auto's of huizen verdronken. Maar ook een 19-jarige man, die werd meegesleurd door kolkend water, en een 2-jarig kind dat in een waterstroom viel, zijn enkele van de slachtoffers.

Duizenden hulpverleners zoeken gestaag door naar slachtoffers. Een aantal overstroomde kampeergebieden in de regio moet nog onderzocht worden. De autoriteiten verwachten mogelijk nog slachtoffers onder puin en in met water en modder overspoelde auto's te vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.