Home

Achtergrond

'Nofa White' beste Iris in de keuringen

Met de keuring van afgelopen maandag werd de reeks van keuringen met de Hollandse Iris als thema dit jaar afgerond.

Aan twee prijsvragen werd door verschillende inzenders deelgenomen. Bij de grof-bollige irissen werd de Iris 'Nofa White', ingezonden door Kwekersvereniging Saturnus: de grote winnaar met 9,23 punten.

Tweede werd Iris Nova met de blauwe Iris 'Hommes Blue' met 9,20 punten. De derde plaats werd veroverd met 1 honderdste punt minder door Hommes Iris met 9,19 punten voor Iris 'Saturnus'.

Door de weersomstandigheden is het een wonderlijk seizoen geworden, maar één ding is duidelijk de Hollandse Iris is niet klein te krijgen en is een lust voor het oog. Consumenten weten niet wat ze missen, want het is in de loop der jaren wel duidelijk geworden dat het assortiment in de shows helaas nog niet overeenkomt met dat in de winkels. De irissen kunnen de gehele week nog in de keuringsruimte bij CNB bekeken worden. De houdbaarheid van dit materiaal staat dat zeker toe.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.