Home

Achtergrond 346 x bekeken

Nieuwe normen voor vleeskalverbegrotingen

Het overleg prijsindicaties vleesvee heeft nieuwe uitgangspunten en normen vastgesteld voor bedrijfsbegrotingen voor de middellange termijn.

Wageningen UR Livestock Research heeft de normen uitgewerkt. De normen zijn exclusief BTW en worden gebruikt bij het vaststellen van begrotingen en aanvragen voor Garantstelling Landbouw. Voor het eerst is ook een saldoberekening gemaakt voor jonge rosékalveren. Dat komt uit op 63 euro per kalf.

Voor blanke vleeskalveren heeft het overleg een saldo berekend van 44 euro. Dat is 4 euro meer dan vorig jaar. Het verschil zit volgens onderzoeker Izak Vermij van Livestock Research in de voerkosten. Die pakken nu lager uit.

Voor rosékalveren hebben de onderzoekers een saldo berekend van 53 euro. Vorig jaar was dat 22 euro. Het fors hogere saldo is volgens Vermij een gevolg van een andere lagere inschatting van het voerverbruik en de lagere voerprijzen.

Het saldo van vleesstieren komt uit op 5 euro negatief. Vorig jaar berekenden de onderzoekers een saldo dat uitkwam op tien euro negatief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.