Home

Achtergrond

'Nieuwe economische orde, snelle WTO-toetreding'

De VS moet zijn eerdere beloftes waarmaken en Rusland volledig ondersteunen bij het toetreden tot de WTO, de wereldhandelsorganisatie.

Dat zei de Russische president Dimitri Medvedev vandaag tijdens een top in Sint Petersburg.

Volgens Medvedev profiteert niet alleen Rusland maar hebben ook alle lidstaten van de WTO baat bij toetreding. Rusland, zo merkte Medvedev volgens Russische media op, geldt als de grootste economie buiten de WTO.

Medvedev verklaarde dat Rusland op veel terreinen, waaronder de landbouw, moet groeien om minder afhankelijk te worden van de export van olie en gas. Vestiging wordt voor innovatieve bedrijven van buiten Rusland goedkoper gemaakt door belastingmaatregelen.

Rusland begint aan een ambitieus programma dat van Rusland structureel één van de grootste exporteurs van landbouwproducten maakt. Rusland heeft hiervoor voldoende financiële ruimte: de overheidsschuld is als percentage op het bruto binnenlands product slechts 10 procent, tegen 80 procent in de VS en 60 procent in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.