Home

Achtergrond 174 x bekeken

'Neem geen risico met ontsnapte slangen'

Bel de politie of de dierenambulance wanneer je in de zomer in het wild een slang tegenkomt.

Dat adviseert bioloog en slangenexpert Freek Vonk dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Metro. Het gebeurt in de zomer geregeld dat slangen uit hun terrarium ontsnappen.

"De kans dat het om een gevaarlijk exemplaar gaat, is zeer miniem'', legt Vonk uit. "Maar neem vooral geen risico's. Waarschuw de politie of de dierenambulance en maak vooral een foto, zodat experts kunnen beoordelen hoe gevaarlijk het dier mogelijk is.''

In de zomer ontsnappen er niet meer slangen dan in de winter. Maar de dieren glibberen wel veel sneller naar buiten. "In de winter is het buiten veel te koud voor ze'', aldus de bioloog van de Universiteit Leiden en het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (NCB).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.