Home

Achtergrond 4 reacties

'Nederlanders betaalden te veel voor gas'

Bedrijven en consumenten blijken de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's per jaar te veel betaald te hebben voor gas.

Dat zal worden goedgemaakt door lagere tarieven in de komende jaren. Dat leidt Hans Grünfeld, directeur van de organisatie van zakelijke gebruikers van energie, af uit een vonnis van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB).

Het CBB heeft bepaald dat de NMa, die toezicht houdt op de energietarieven, een nieuw besluit moet nemen over de transporttarieven van de beheerder van het landelijke gasnetwerk GTS. De tarieven die GTS hanteert werken door naar alle afnemers.

Het CBB heeft bepaald dat minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) niet met een beleidsregel had mogen ingrijpen in de tarieven zoals die vanaf 2006 gelden. De NMa dient als zelfstandig bestuursorgaan zelf hierover besluiten te nemen. De minister greep in, omdat de NMa te weinig rekening zou houden met de hoge kapitaallasten van GTS.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De NMA is er voor ,om de boeren en tuinders financieel uit te melken

 • no-profile-image

  jan

  Maria van de Boeven !!!

 • no-profile-image

  Henk

  Is het niet zo dat wij dan ook een gedeelte van de energiebelasting kunnen terug vorderen!

 • no-profile-image

  boerke

  Van welke partij was die mevrouw ook al weer?!

Of registreer je om te kunnen reageren.