Home

Achtergrond

Nederlander wil vogels in de tuin

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (65 procent) wil graag vogels in de tuin.

Dat is te bereiken door meer aandacht te schenken aan natuur en een groene leefomgeving in het nieuwe regeerakkoord en daarvan vindt 61 procent van de Nederlanders dat het noodzakelijk is. In het akkoord van het vorige kabinet was te weinig aandacht voor natuur, aldus de Vogelbescherming vrijdag.

De Vogelbescherming heeft onderzoek laten doen naar hoe belangrijk Nederlanders natuur vinden. Uit een bestand van 75.000 volwassenen zijn door een onderzoeksbureau ruim duizend mensen geselecteerd die via internet vragen hebben beantwoord over dit onderwerp.

Hoewel de ondervraagden natuur en milieu niet het belangrijkste onderwerp vinden voor een nieuw kabinet, hechten ze wel aan een leefbare omgeving. 52 procent zegt zelfs dat Nederland alleen nog leefbaar is, als er voldoende groen is waar mensen kunnen verblijven. Bescherming van bijzondere plekjes vinden ze dan ook belangrijk, net als natuurherstel.

Als mensen zelf het potje voor natuur zouden mogen verdelen, zouden ze het meeste geld besteden aan het opwekken van natuurlijke energie en aan het inrichten van buffers tegen de klimaatverandering. Behave vogels dragen de Nederlanders ook vissen een warm hart toe, want 54 procent wil dat er een verbod komt op het vangen van bedreigde soorten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.