Home

Achtergrond 1765 x bekeken 1 reactie

Nederlander Tonkens brengt Duits bedrijf naar beurs

Het door de Nederlander Gerrit Tonkens in Duitsland gerunde landbouwbedrijf Tonkens Agrar AG in Saksen-Anhalt wordt op 7 juli naar de beurs gebracht.

Na KTG Agrar AG is Tonkens Agrar de tweede onderneming in de primaire landbouwsector dat vermogen haalt via de beurs in Frankfurt am Main. De intekening is deze week geopend.

Het beddrijf Tonkens Agrar teelt in deze oostelijke deelstaat op 3.000 hectare graan, mais, uien en aardappelen. Daarnaast melkt hij nog eens 800 koeien op basis van een melkquotum van 7 miljoen kilo en mikt tevens op de vleeskuikenhouderij. Met het oog daarop lopen vergunningsprocedures voor twee bedrijfsvestigingen met elk 300.000 kuikenplaatsen.

Los daarvan produceert Tonkens Agrar zonne-energie terwijl er ook plannen worden gemaakt voor biovergisting met vier installaties. Onder meer ter financiering daarvan is het beursinitiatief genomen.

In 2008/2009 draaide de onderneming een omzet van een kleine 20 miljoen euro en had een resultaat, voor belasting en rentekosten, van 1,4 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    Welja, meneer Tonkens begint ook 600.000 kippen en heeft daar geld voor nodig die een bank misschien wel niet wil verstrekken. Nou dan maar in aandelen Gerard. Het is onvoorstelbaar hoe snel de toename van vleespluimvee is in Duitsland en Nederland. Dit gaat vanzelf een keer fout en op z'n gat verkeerd. Laten we hopen dat die Duitsers eerst goed nadenken en niet zulke megavergunningen afgeven.
    De honger naar groter is groot tegenwoordig.

Of registreer je om te kunnen reageren.