Home

Achtergrond

'Nabestaanden crash krijgen voorschot'

Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp in Tripoli kunnen 20.000 euro krijgen als voorschot voor een mogelijke schadevergoeding.

Een advocaat van advocatenkantoor AKD heeft een bericht hierover in het AD van dinsdag bevestigd. Volgens hem betaalt de verzekeringsmaatschappij van Afriqiyah Airways het geld snel uit. Hij heeft namens twee slachtoffers schadevergoeding aan de verzekeringsmaatschappij gevraagd. Hij verwacht dat meer nabestaanden van slachtoffers om een voorlopige schadevergoeding gaan vragen.

Hij zegt dat volgens Europees recht alleen nabestaanden van vliegtuigongelukken in Europa recht hebben op geld, maar dat hij ervan uitgaat dat in dit geval er ook geld op tafel komt. Het voorschot is bedoeld om de eerste kosten te betalen, zoals bijvoorbeeld voor hypotheek en verzekeringen.

Bij de crash op 12 mei vielen 103 doden, onder wie zeventig Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.