Home

Achtergrond 5 reacties

NVP: alle vleeskuikens op 42 kilo per vierkante meter

Alle vleeskuikenhouders moeten zich voor 17 juni van dit jaar bij het ministerie van landbouw aanmelden om 42 kilo dieren per vierkante meter te mogen houden.

Dat advies geeft de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). De aanmelding van vleeskuikenhouders bij het ministerie van landbouw is noodzakelijk, omdat het ministerie van landbouw zijn Vleeskuikenbesluit niet voor 1 juli van dit jaar kan implementeren in de Nederlandse wetgeving. De Europese Commissie eist aanvullende welzijnsmaatregelen voor het houden van meer vleeskuikens dan de standaardnorm van 39 kilo vleeskuikens per vierkante meter.

Zonder het aanmelden moeten vleeskuikenshouders voortaan een bezetting in hun stallen volgens de minimumnorm aanhouden. Dat zou hen financieel gezien kunnen benadelen. De NVP benadrukt dat vleeskuikenhouders niet verplicht zijn om 42 kilo vleeskuikens per vierkante meter te houden als zij zich daarvoor aanmelden bij het ministerie van landbouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Nee watersnip,jullie delven je eigen graf(lees alle consumenten),want dat zijn de verbruikers van de producten die geproduceerd worden.U vraagt, wij draaien.Zolang 99,9% wel tevreden is zal alles lekker zo blijven!!!Jammer he,idealistje!

 • no-profile-image

  Leo

  Tsss, alsof watersnip dat vlees eet... Maar okee, geef de consument maar weer de schuld. Dat is nou juist het probleem. De consument is helemaal niet in staat om de keuze zelf te maken. Zolang de alternatieven er nauwelijks zijn 'moet' men wel die ellende kopen. Het is net als reclame, niemand vraagt er om het kost iedereen geld, maar toch verdwijnt het niet zomaar omdat er geld mee verdiend kan worden.
  De overheid moet zorgen dat er (veel)strengere (welzijns)regels komen en om vast de standaard reactie te pareren: Nederland moet een importverbod instellen voor 'fout vlees', net als import van 'fout hout' ook verboden is. Waarom snapt nou niemand dat het over 20 jaar toch een feit is waar we maar beter op vooruit kunnen lopen?

 • no-profile-image

  burger

  Eens met Leo. Het is inderdaad niet meer dan een kwestie van tijd, of er worden meer eisen gesteld aan dierenwelzijn. Alleen de boer wil het maar niet geloven, denkt dat alles over 20 jaar nog zo is als het nu is.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Burger heeft vermoedelijk nooit een boer gesproken. Vrijwel alle boeren gaan van verandering uit en de helft van alle nieuwbouw stallen voldoet aan veel hogere eisen dan de wet voorschrijft! Als je geen verstand van de landbouw hebt, lees je dan op zijn minst fatsoenlijk in.

 • no-profile-image

  watersnip

  Zie hier nog een voorbeeld van het failliet van de intensieve veehouderij. Financiele schade boven dierenwelzijn. Dat zijn de kiloknallers van de C1000 zeker. Nog snel even melden om onder nieuwe regels uit te komen. Dit soort acties heb ik al zo vaak gezien in de veehouderij. Een of ander gerucht en iedereen komt in actie, maar als er iets werkelijk moet gebeuren (besluit huisvesting) doet niemand wat.
  Beste mensen, jullie delven je eigen graf.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.