Home

Achtergrond

NRM geeft met show rasgroepen gehoor aan kritiek

Voor het eerst worden naast dochtergroepen rasgroepen gepresenteerd op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Utrecht.

"Het is even wennen na alle Holsteins, maar er komt wel even wat binnen", meldt de speaker als de groep MRIJ-koeien de ring binnenstapt. De dieren worden geshowd na de dochtergroepen uit de proefperiode.

CRV toont voor het eerst rasgroepen van MRIJ en Brown Swiss, Koole & Liebregts toont een groep dieren van het Montbéliarde-ras. NRM-voorzitter Evert Alderkamp geeft aan dat het opnemen van de rasgroepen een gevolg is van signalen uit de markt. "Er is meer dan Holsteins alleen."

Toch lijken de meeste bezoekers te komen voor de Holsteins. Inkruisen is duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Vooral de dochtergroep van de veelgebruikte roodbonte stier Delta Fidelity spreekt tot de verbeelding. Maar ook de dochtergroepen van Ponstar Shogun, Goolstar Diamond en Van de Peul Kylian vallen op.

Morgen is de individuele keuring. Naast het tonen van dochtergroepen en de individuele keuring is de sector op de NRM goed vertegenwoordigd. "Het is niet alleen een competitie tussen individuele koeien maar ook een informatief evenement", zegt Alderkamp.

Of registreer je om te kunnen reageren.