Home

Achtergrond 1 reactie

NAV: nieuwe regering moet productschappen behouden

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) hoopt dat de nieuwe regering de productschappen behoudt.

Ook het ministerie van landbouw kan blijven, zegt NAV-voorzitter Teun de Jong. "Wij zien geen noodzaak het ministerie op te heffen. Het Productschap Akkerbouw willen we behouden voor regelgeving voor de sector, zoals de verordening voor de phytophthora-bestrijding. Het invoeren van dergelijke regels via algemene wetten duurt veel te lang. Een publiekrechtelijke organisatie kan dat sneller."

De Jong verwacht een regering met een liberale koers. "Dat past bij ons ondernemers. Maar ik hoop niet dat dit leidt tot rigide vrijhandel. Wij willen mogelijkheden om de Europese akkerbouw verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld bij de productie van duurzaam vlees dat is geproduceerd met in Europa geteeld voer. In Brazilië en andere landen gelden andere regels voor arbeid en milieu. Via importheffingen moet er een eerlijk speelveld worden gecreëerd in Europa."

Eén reactie

  • no-profile-image

    VVD stemmer

    O, ik dacht dat liberaal vrij betekent. Dus geen heffingen maar vrijhandel.
    En dat ministerie willen wij akkerbouwers al jaren afgeschaft hebben als ik reacties hoor van collega's.
    Lang leve de vrijheid en afschaffing van bemoeienis.

Of registreer je om te kunnen reageren.