Home

Achtergrond 1 reactie

NAJK: innovatie belangrijkste methode van overleven

Jonge boeren en tuinders van NAJK zien innovatie als de belangrijkste manier om te overleven.

Dat blijkt uit een visie die de jonge agrariërs hebben opgesteld. "De overlevingskansen van de bedrijven van jonge agrariërs hangen echter ook samen met de financiering en regels vanuit de overheid", alsdus de organisatie.

NAJK vindt dat de overheid de ontwikkeling van innovaties mogelijk moet maken. "Een rol van subsidiegever alleen is te beperkt. De overheid kan ook zelf risico’s dragen of kan zich opstellen als financieringspartner bij grote innovaties", vinden de jonge boeren. De organisatie vindt dat de overheid experimenteerruimte moet geven om innovaties uit te proberen en moet stoppen met het opstellen van regels die de innovatiekracht van boeren beperkt.

De jonge ondernemers zien vooral kansen bij nieuwe vormen van ondernemersschap. "Dit vraagt om een actieve overheid en meer uitwisseling van kennis tussen agrarische ondernemers en de agribusiness", stelt NAJK.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun Tuinder

    Innovatie ...prachtig echter als dit gepaard gaat met nog zwaardere financiering dan wordt het een loden last. Verder staat het woord /overleven / me steeds meer en meer tegen........

Of registreer je om te kunnen reageren.