Home

Achtergrond 236 x bekeken

NAJK: innovatie belangrijk om te overleven

Jonge boeren en tuinders van NAJK zien innovatie als de belangrijkste manier om te overleven.

Dat blijkt uit een visie die de jonge agrariërs hebben opgesteld. "De overlevingskansen van bedrijven van jonge agrariërs hangen echter ook samen met de financiering en regels vanuit de overheid", aldus de organisatie.

NAJK vindt dat de overheid de ontwikkeling van innovaties mogelijk moet maken. "Een rol van subsidiegever alleen is te beperkt. De overheid kan ook zelf risico’s dragen of kan zich opstellen als financieringspartner bij grote innovaties", vinden de jonge boeren. De organisatie vindt dat de overheid experimenteerruimte moet geven om innovaties uit te proberen en moet stoppen met het opstellen van regels die de innovatiekracht van boeren beperkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.