Home

Achtergrond

Mobiliteitscentrum start met vooral teeltvacatures

Het Mobiliteitscentrum AGF Handel is vandaag van start gegaan met vijf vacatures voor de groente- en fruithandel, maar ook 78 vacatures in de glastuinbouw, blijkt uit het vacature-overzicht.

Het centrum is een gezamenlijk initiatief van de handelsbedrijven en werknemersorganisaties en vloeit voort uit de laatste cao-onderhandelingen. De cao voor de groothandel liep in april af, onderhandelingen starten binnenkort, laat koepel FrugiVenta weten

Het centrum sluit aan bij het al bestaande mobiliteitscentrum voor de glastuinbouw. Werkgevers en werknemers in de groothandel betalen mee aan de helpdesk en website van het centrum. Het aantal vacatures zal de komende weken oplopen, verwacht koepel FugiVenta als alle bedrijven betrokken raken bij het centrum.

Het mobiliteitscentrum heeft als doel om ervoor te zorgen dat werkloze of boventallige medewerkers uit de AGF handel een nieuwe baan kunnen vinden binnen de sector, zodat hun kennis, capaciteit en vakmanschap voor de sector behouden blijven. De handelsbedrijven hebben wel saneringen doorgevoerd. Personeel wordt overtallig, maar ervaring mag niet uit de sector wegsijpelen.

Recent kwamen werkgevers en werknemers uit de glastuinbouw overeen het mobiliteitscentrum voor de glastuinbouw met twee jaar te verlengen. "Als dat niet was besloten, hadden we toch het centrum voor personeel uit de handel gestart", zegt een woordvoerder van FrugiVenta.

Of registreer je om te kunnen reageren.