Home

Achtergrond

'Ministerie moet lunchwandeling stimuleren'

Werkgevers moeten hun werknemers in staat stellen elke dag een lunchwandeling te maken.

Bedrijven die gevestigd zijn in een omgeving met weinig groen, moeten zorgen dat de werknemers op zijn minst een terras of een tuin hebben waar ze even lekker buiten kunnen zitten. "Groene ruimte'' moet een onderdeel zijn van het recht van een werknemer op een veilige werkplek en de plicht van de werkgever om daarvoor te zorgen.

Dat advies staat in een rapport dat twee onderzoekers van kennisinstituut Alterra hebben gemaakt op verzoek van het ministerie van LNV. Het ministerie wilde weten hoe natuur en landschap meer ingezet kunnen worden op de gebieden van zorg, welzijn en werkgelegenheid. De onderzoekers hebben allerlei regelingen zoals het Actieplan Jeugdwerkloosheid, de wet Kinderopvang en de wet Wajong tegen het licht gehouden en constateren dat bijna overal ruimte is voor buitenlucht. LNV moet dat bij collega-ministeries onder de aandacht brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.