Home

Achtergrond

Minder boetes door tuchtgerecht COKZ

Het tuchtgerecht van het COKZ heeft gedurende 2009 veel minder boetes uitgedeeld dan gedurende de voorgaande jaren.

In 2009 werden in 14 onherroepelijke zaken boetes uitgedeeld voor in totaal 7.603 euro. Dit meldt het jaarverslag van het COKZ.

Het kleinere aantal boetes wil niet per se zeggen dat er minder mis is in de zuivelsector. Het heeft vooral te maken met het vervallen van de Landbouwkwaliteitswet per 1 augustus 2008. Sinds die datum zijn steeds minder zaken voor het gerecht gebracht en is ook minder vaak beboet. In 2004 werd nog voor ruim 900.000 euro aan boete opgelegd in 209 zaken.

Naast het reguliere werk heeft het COKZ vorig jaar veel tijd gestoken in het veilig stellen van de zuivelexport naar Rusland. In 2009 en ook dit jaar is er veel overleg geweest met de Russen, maar nog zonder definitief resultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.