Home

Achtergrond

Middel Troy 480 van AgriChem alsnog toegelaten

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden moet de toelating van het middel Troy 480 van het Oosterhoutse AgriChem opnieuw boordelen.

Daartoe besluit het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB). Het middel was volgens de CBB onterecht niet toegelaten omdat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) Brits onderzoek niet aanvaardde

In de preambule bij richtlijn 91/414/EEG staat dat toelatingen die door een lidstaat van de Europese Unie zijn verleend, alsmede de tests die tot verlening hebben geleid, door andere lidstaten moeten worden erkend. AgriChem's aanvraag voor Troy 480 was volgens het CBB correct. Het Ctgb wilde gegevens toegesneden op de grondwatersituatie in Nederland. AgriChem leverde Engelse cijfers over uitspoeling aan. Troy 480 wordt als herbicide gebruikt bij onder andere de teelt van uien, aardappelen en graan.

Of registreer je om te kunnen reageren.