Home

Achtergrond 304 x bekeken

Mellema Versteeg wint Allium keuring

De Maatschap Mellema versteeg is de algehele winnaar geworden van de gehouden KAVB Allium keuringen.

Bij de twee gehouden keuringen werd duidelijk dat het koude weer het vak parten blijft spelen. Sommige gewassen zijn duidelijk later dan anders. Het lijkt er zelfs op dat de verschillen tussen de regio’s groter zijn dan we gewend zijn. Zo waren de grote langstelige Allium’s met grote bloeiwijzen duidelijk in de minderheid dit jaar.

Algeheel winnaar van 2010 is de winnaar van de eerste keuring in BolleNoord, namelijk de Maatschap Mellema-Versteeg met Allium litvinovii met 9,60 punten. Langedijk bezet met vier cultivars (species) een vorstelijke tweede tot en met vijfde plaats: Necataroscordum 9,55 punten, Atlas, 9,48 punten, White Empress 9,40 punten en Universe ook met 9,40 punten.

Mellema overheerste deze week ook op een prettige manier de keuringszaal in Lisse met de kleinere types en wist daar menige 9 of hoger mee te scoren. Zo kreeg de felgeelgroene A. chloranthum 9,02 punten en de blauwe A. carolianum 9,06 punten en de witte A. amplectens selectie 9,14 punten. De Allium’s zijn nog zeker een week te bewonderen bij CNB te Lisse in de showruimte.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.