Home

Achtergrond

Melkprijs Nordmilch tot dusver op 26,6 cent per kilo

Nordmilch betaalde in de eerste vijf maanden van dit jaar een gemiddelde melkprijs van 26,6 cent per kilo bij 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Daarmee ligt het uitbetalingsniveau 4,6 cent boven het gemiddelde van de vergelijkbare periode in 2009. Dat heeft Nordmilch meegedeeld bij de presentatie van de definitieve jaarcijfers van vorig jaar.

De Duitse zuivelmarktleider betaalde in 2009 22,28 cent per kilo. Volgens directeur Josef Schwaiger presteerde Nordmilch voor de eerste keer in haar bestaan een hogere prijs dan de Noord-Duitse melkverwerkers waarmee het zich vergelijkt. Los van de melkprijs keert Nordmilch aan de coöperatieleveranciers een dividend van 4 procent uit over het persoonlijke vermogensaandeel in het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.