Home

Achtergrond 452 x bekeken 3 reacties

Meijer wil strategie voor communicatie ontwikkelen

De intensieve veehouderijsectoren moeten zo snel mogelijk na 9 juni een goede communicatiestrategie ontwikkelen richting de Nederlandse politiek om hun belangen veilig te stellen.

Dat zei voorzitter Theo Meijer van het Productschap diervoeders tijdens de openbare bestuursvergadering van dit productschap.
Meijer voorziet een politiek landschap met meer belangrijke en invloedrijke spelers dan men tot nu toe gewend was. "We konden tot nu toe vrijwel altijd volstaan met goede contacten met de drie grote partijen CDA, VVD en PvdA. Na 9 juni krijgen we te maken met misschien wel zes of zeven partijen die vergelijkbaar van grootte zijn en dus invloed uit kunnen oefenen. We zullen daar als sector goed op in moeten spelen."

Meijer meldde verder dat hij rond 20 juni met een delegatie van het agrarisch bedrijfsleven met de kabinetsinformateurs contact wil zoeken over het wel of niet in stand houden van het ministerie van landbouw. Hij acht het van groot belang dat het ministerie blijft. "We zijn de tweede agrarische exporteur binnen Europa. We staan in ons hemd binnen Europa als we dan geen eigen minister meer hebben".

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Ik wil dhr. Meijer niet afvallen, maar kan hem verzekeren dat een deel van de politieke partijen niet voor rede vatbaar is. Het afschaffen van de intensieve dierhouderij en de zgn. zorg voor het milieu is voor deze groepen een >geloof< geworden. Hier helpt de beste communicatie niet, omdat er andere partij gewoon niet >luistert<.

 • no-profile-image

  jan vogels

  Het is alleen maar toe te juichen dat Theo Meyer het ook ziet. Wat?
  Dat er broodnodig aan goede PR gewerkt moet worden. Vooral inderdaad de juiste strategie voeren op het gebied van communicatie, daarin schieten we nu schromelijk te kort. Daarom zitten we nu in het verdomhoekje.

 • no-profile-image

  anne

  ik wil de heer meijer ook niet afvallen, maar dit behoort natuurlijk niet tot de taken van de productschappen. Tijd over kennelijk. Vooral zo doorgaan dus, dan weten we zeker dat die productschappen in ieder geval afgeschaft moeten worden

Of registreer je om te kunnen reageren.