Home

Achtergrond 30 reacties

Megastal De Knorhof mag uitbreiden

Varkensbedrijf De Knorhof in het Gelderse Kapel-Avezaath mag het aantal varkens uitbreiden van 13.000 naar bijna 20.000 stuks.

Het Gelders College van Gedeputeerde Staten keurde een milieuvergunning die uitbreiding toestaat, vandaag goed.

De Knorhof is een van de grootste megastallen van het land en al jarenlang voorwerp van getouwtrek tussen voor- en tegenstanders. Omwonenden kwamen al eerder in verzet tegen uitbreidingsplannen, omdat De Knorhof stank zou veroorzaken.

Het bedrijf moet voor de uitbreiding eerst maatregelen treffen om stankoverlast tegen te gaan. Zo moeten de stallen worden aangesloten op luchtwassers die ook uitstoot van ammoniak beperken. De provincie zal naar eigen zeggen streng toezicht houden. Tegen de milieuvergunning is nog bezwaar mogelijk, aldus de provincie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  export

  adriaan mooie zeugen biggen op de website en zuiver bedrijf ga zo door er kunnen er nog veel wat van leren.

 • no-profile-image

  jasper

  ik hoor nooit iemand tegen de industrie of woningbouw protesteren maar als er een boederijtje gaat uitbreiden is iedereen meteen over de zeik
  annette dus ik zeg uitbreide die handel of nederland komt vol met 3 dinge moerassen door ontpoldering met veel natuur gebieden, woningbouw en industrie

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Nou ik begrijp de inwoners van Buren wel. Ik mag toch wel zeggen dat ik weet waarover ik het heb. Als je in de buurt van een varkensfokker woont dan moet je echt niet denken dat je Chanel 05 te ruiken krijgt, Het stinkt gewoon naar varkenstront. Ik kan het echt niet anders maken.

 • no-profile-image

  Gerritsen

  Gefeliciteerd Straathof. Dit zogenaamde megabedrijf wordt verzorgd door 8 mensen. In onze kleine buurtsuper werken er nog meer. Aantal varkens zegt niets, vaak is het op grote bedrijven evengoed of beter geregeld met de verzorging. Door de grote hoeveelheid werk met regels en papieren komt een eenmansbedrijf nog amper aan goede verzorging van dieren toe !! Gezondheid mensen is een gelegenheidsargument. Door goed voedsel krijgen krijgen we er elke tien jaar een jaar levensverwachting bij. De meest bedreigende ziekte is de welvaartsziekte, volksziekte nummer 1.

 • no-profile-image

  Erica Scherpenzeel

  Inderdaad, de meest bedreigende ziekte is de welvaartziekte, en dat komt door al dat stimuleren van de media van de kiloknallers (eet smakelijk hoor). maar weer is het wel de mens die dit op zijn geweten heeft, het wordt tijd dat de mens zijn verantwoording jegens de dieren neemt. En inderdaad de meeste mensen weten niet eens waarover ze praten, want het interesseert ze niet....het ikke eerst, en het gevoel van stille trek moet weggenomen worden door de megaburgers, kiloknallers en ga zo maar door. Heerlijk hoor; de gezonde poeplucht van een varken die heerlijk buiten in de modderpoel zijn gang kan gaan, en zo hoort het! maar goor is de lucht van het voer wat bereid wordt zo goedkoop mogelijk om de varkens snel te laten groeien en de rottingslucht als er weer kadavers geruimd moeten worden.
  leve de partij voor de dieren, vandaag is de kans om iets goeds te doen voor de dieren!!

 • no-profile-image

  Varkens

  Bedankt varkensboer voor de hint
  Dubbel RESPECT zoals het daar uitziet
  en Staathof heeft gepresteerd.(zonder jaloezie Dresden)Wat zeiden de boeren
  vroeger:Ze praten als een kip zonder kop.

 • no-profile-image

  jos

  Hoera, met zo'n grote stallen gaat het nog sneller achteruit met de varkenshouderij.
  proficiat boeren

 • no-profile-image

  Rinie

  Jammer, de signalen van de dieren zelf ( toename van dierziektes) en de signalen die getuigen van maatschappelijke weerstand, ze worden niet als zodanig (h)erkend, maar opzij geschoven. Het moet blijkbaar eerst nog verder uit de hand lopen met ziektes die overslaan naar mensen, wil men tot het inzicht komen dat het zo echt niet meer kan, deze minachting van mens ( producent èn consument!) jegens dieren-als-dingen.
  Men blijft liever goedkoop fout angstvlees eten om het eigen geweten te sussen.

 • no-profile-image

  jasper

  ik ben blij dat zij mogen uitbreiden doet de regering tenminste iets goeds

 • no-profile-image

  mega knor

  dat zijn tenminste nog eens ontwikkelingen. zo doorgaan met zijn alle.
  zolang we allemaal uitgenepen worden op onze marge, kunnen we alleen maar voor deze profesionele ontwikkelingen door gaan.
  succes allemaal

 • no-profile-image

  Annette Fehrmann

  Fijn de dierenartsen kunnen hun bankrekenig weer spekken. Straks breken er weer allerlei ziektes uit.
  Arme arme dieren, kiloknallers. Maar het risico voor de omwonenden dat ze ziek worden is ook niet uitgesloten. Landbouw en het C.D.A. God Goden Geklaagt.
  Hoe lang gaan de mensen daar nog in mee. Omwonenden doe iets! Ga naar de raad van Staten

 • no-profile-image

  fam. Ensing

  Zo,eindelijk weer een boer met een vergunning!!
  We gaan voor de boeren die nog veel energie steken en het opbrengen kunnen om voor hun rechten te blijven vechten!!
  Lekkere toetjes en malse speklapjes op de bbq is de burger voor,maar verder kijken/ruiken dan hun neus lang is willen ze niet!!
  VEEL SUCCES,DE BOER IS TROEF!!!
  DEURDONDEREN!!!!!!!

 • no-profile-image

  Hans

  Uitgaande van het commentaar van Varkensboer Duitsland Magdenburg, heeft meneer Adriaan van de Knorhof schijnbaar ook nog een (zo te lezen nog groter) varkensbedrijf in Duitsland. Ik ben benieuwd waarom de Knorhof deze uitbreiding realiseert in NL en niet in Dld. Men weet en wist van te voren welk een commotie dit zou veroorzaken, en ook de mest, die toch makkelijker in Dld kan worden afgezet dan in NL en voer/graan wat je zelf daar kunt verbouwen. Is de Knorhof bereid hier wat over te vertellen?

 • no-profile-image

  Erica Scherpenzeel

  SCHANDALIG dat is het, ik ben verdrietig, net terug van mijn werk waar iedereen belt voor zijn pijntje en leed, maar waar ik straks de vragen kan beantwoorden wat de verschijnselen zijn en of er een vaccin is tegen de nieuwe virus, waar iedereen die in aanraking komt in megastallen, ziek van wordt.
  en dan degene die dit boerderijen noemt, pilletje nodig tegen deze vorm van hersenverwarring???
  waar gaan we heen, ik bibber bij de gedachte wat nog meer van die lieve intelligente varkens gaan meemaken. maar mensen pas op, denk na, ooit gaat het zich tegen de mens keren en dan is het te laat, dan zijn de rollen omgedraaid. Terwijl het toch ook echt anders kan.. kijk naar het boerenbedrijf(dat mag je zo echt noemen) in het veld bij Buren. daar lopen ze nog heerlijk buiten, een biologische boerderij. deze heer verdiend het om wat centen meer te krijgen, dhr van de knorhof verdient net als in het sprookje van "vrouw holle"pek over zich heen! Ik wens hem sterkte in de toekomst met zijn geweten.

  Ik hoop op een wereld ooit met dierenvrienden en zonder mensen die alleen belust zijn op geld, want dan wil ik zeggen; he..... ga werken!!!!!

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Ik ben benieuwd of er naast de milieuaspecten ook gelet gaat worden op dierenwelzijn. Heeft niemand iets geleerd van het verleden? Teveel dieren huisvesten op een kluitje gaf al problemen; dan maar afmaken als er weer ziekten uitbreken? De mensheid ziet dieren alleen als productiemiddel, wat ik heel triest vind. Waar blijft het welzijn van dieren? Gaat het dan alleen maar om geld verdienen over de ruggen van dieren? Nee, daar kan ik niet achter staan als mens en als dierenvriend.

 • no-profile-image

  varkensboer Duitsland

  Heel veel succes Adriaan,dit zijn goeie berichten voor nederland!

  Jammer dat ze nog tegen de milieu vergunning in kunnnen gaan!
  is 20.000 wel genoeg,je bedrijf hier kennende kunnen er ook wel 40.000 bij

 • no-profile-image

  john

  dit is nu gewoon het resultataat van het geschop van milie en dieren activisten... voor de gewone boer wordt het onmogelijk gemaakt om door te boeren en de bovengemiddeld grote zetten van deze agrocomplexen neer om toch nog wat te kunnen verdienen. Tja en deze ondernemers hebben geld genoeg om wat advocaten en een leger adviseurs los te laten op een zaak. Onbereikbaar dus voor de milieu en dieren partijen. Zij blijven maar gewoon de kleinere boeren pesten omdat zei de kosten van dat leger advocaten nooit terug kunnen verdienen. Bedrijven als de knorhof zijn gewoon het resulataat van de regelgeving die jullie door hebben willen voeren om de sector te laten verdwijnen.kijk maar goed want over 20 jaar zitten alle varkens op dit soort bedrijven.

 • no-profile-image

  Jannie

  Inderdaad, de verzorging op grote bedrijven is vaak vele malen beter dan in de kleine bedompte hokjes, van wat de dierenactivist, "echt" boeren noemt! Hou nu toch op! Zo'n varken ligt vaak veel lekkerder op een lekker verwarmde vloer dan in zijn bedompte hok met een koude vloer, of in zijn eigen stront. En ja, als er een ziekte uitbreekt, dan valt het bij die grote stallen meer op, maar als er een vliegtuig neerstort met 250 menden aan boord, blijven we toch ook wel vliegen? Of gaan we dan massaal met de auto, omdat er dan per keer maar een paar mensen om het leven komen. Nee, als je echt iets voor het milieu wilt doen, zijn de grote stallen juist een uitkomst. Ze concentreren zich in agrarische gebieden, en dan heb je niet her en der van die kleine stinkboerderijtjes. Want de hygiëne laat bij het oude boertje in het dorp vaak veel meer te wensen over. En waar blijft zijn ammoniak uitstoot? Ja, inderdaad, in de lucht. De lucht uit de grote of megastallen wordt tegenwoordig standaard "gewassen" oftewel weinig stank en geen ammoniak in de lucht.
  En ga zelf eens ruiken in een kleine bedompte stal of in een megastal, want de meeste mensen weten niet eens waar ze over praten. Geef mij maar de grote goed geventileerde stal!
  Leve het welzijn van het dier!

 • no-profile-image

  jasper

  over een paar jaar is iedereen blij met zulke stulle omdat er dan een hongersnood is er komen meer mensen en minder gebied voor de landbouw en veeteelt door woningbouw, natuurparken en industrie.
  en voor de mense die niet wete wat er al gebeurd in de toekomst voor het binnenkort worden er wetten ingevoerd die ervoor dat de varken meer leefruimte heeft dat betekend dat alle varkensstallen moeten worden aangepast aan de nieuwe eisen

 • no-profile-image

  Varkensboer duitsland

  Kijk maar wat Straathof voor een bedrijf in Gladow Duitsland heeft!

  RESPECT Adriaan

  www.straathof.de

 • no-profile-image

  Myrea

  Knor zou zeggen:
  Nei, doe mij maar een modderpoeltje in de wei!

  Kom op mensen, toon nou 'ns wat mededogen ten opzichte van deze lieve dieren. Weg met de bio-industrie!

 • no-profile-image

  burgertje

  Mensen, denk eerst zelf na voordat je in het vliegtuig stapt naar alle exotische vakantielanden! Daar heb je kans dat je alle ziektes mee naar huis kunt nemen! In Deurne waar de laatste laag pathogene vogelgriep uitbraak was, kwam voor bij een klein kippen bedrijf met een uitloop voor de kippen! Dit geeft dus ook hier weer een duidelijk risico voor de volksgezondheid! Dus laat a.u.b. de dieren in die grote nieuwe stallen gehuisvest, dan hebben en de dieren het beter en hebben wij als burger en consument het veiligste leven en eten!!

 • no-profile-image

  voerboer

  Als bedrijfadviseur varkenshouderij zeg ik: dit moeten wij niet willen. Hiermee jagen wij als sector de gehele maatschappij in het harnas tegen ons.

 • no-profile-image

  ///

  Je zult er maar in de buurt wonen, ben blij dat het in Kapel-Avezaath is en niet hier. Smerige verziekte stinkzooi

 • no-profile-image

  Rick Hol

  Ongelooflijk triest bericht, de inwoners van de gemeente Buren delven het onderspit. Men stinkt al jaren weg, afgezien van de enorme overlast van het vele vrachtverkeer in de polder.

  Het kleinste en dichtbevolkste landje moet zo nodig de vleesschuur van Europa worden, met alle gevolgen van dien. Dierenziekten, ammoniak, de enorme bergen stront, het kappen van oerwouden om voer te verbouwen voor de varkens hier. Hier zijn geen woorden voor! Mensen kom in actie en mijd alles wat christelijk en liberaal is, want deze partijen verneuken ons hele land, omdat ze bezeten zijn van geld, geld, geld!

  Rick Hol

 • no-profile-image

  Albert

  Als het college gehandeld heeft naar wat zij weet, dan weet ze blijkbaar niet genoeg. Hoe actief is zij geweest in het achterhalen van feiten? Jammer voor de dieren, de omwonenden, de mensen en het milieu. Gelukkig is het laatste woord hier nog niet over gezegd.

  Ga daarom morgen allemaal stemmen op de partij die zich sterk maakt voor alles waar dier en mens echt bij gebaat zijn: De Partij voor de Dieren. Over ruim 21 uur sluiten de stembussen. Maak er gebruik van!

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Ik ga mij niet mengen in de discussie over milieu en dierenwelzijn etc etc. maar wat ik mij bij dergelijke berichten altijd afvraag is wat de drijfveer is van zo iemand om zo groot te willen zijn. Hoeveel gelukkiger wordt je als je in plaats van 13000 varkens te mesten er nu 20000 mag mesten ? (in dit geval nog afgezien van de aantallen die deze man op andere locaties heeft). Is het meer nu nooit vol ? Geeft het nu echt zoveel meer voldoening of is het enkel het streven van "ik zal en moet de grootste zijn"? En is het je dan alle ellende waard van vergunningenprocedures en negatieve beeldvorming bij het publiek ?

 • no-profile-image

  plaats zat

  de knorhof heeft een stalcapaciteit van die 20 000 varkens, door onjuiste vergunningen mochten en maar 13 000 in. Nu de combiwasser zijn intreede doet kan het bedrijf weer naar de 20 000 varkens. Het mooie van alles dat dit betekent dat er weer 7000 varkens rondom de kleine kernen in het land vedwijnen.

 • no-profile-image

  Rob

  www.straathof.de

  Adriaan verdient echt respect! Super zoals hij alles onder controle heeft!!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het wordt hoog tijd dat er varkenspest uitbreekt in het Gelderse Provinciehuis. Wat een roekeloos stelletje boerenhufters!

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.